نشست حقوق پزشکی پلی میان رشته‌ها برگزار شد

نشست حقوق پزشکی پلی میان رشته‌ها برگزار شد

  • 13 Nov 2024
  • News Code: 2959775
  • 120

نشست حقوق پزشکی پلی میان رشته‌ها برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی؛ نشست علمی حقوق پزشکی پلی میان رشته‌ها با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران و انجمن علمی حقوق دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.

در ابتدای نشست، دکتر علی اکبر جعفری، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی در بیاناتی ضمن خیرمقدم، از برگزاری نشست­‌های علمی در راستای پیشبرد اهداف آموزشی دانشگاه و دانشکده و همچنین افزایش دانش و تجربیات دانشجویان استقبال کرد. وی در ادامه درخصوص اهمیت و ضرورت حقوق پزشکی سخن گفت و افزود: دانشگاه‌­های متعددی در کشورمان ایران از قبیل دانشگاه­‌های تهران، علم و فرهنگ و برخی از دانشگاه‌های آزاد رشته­ی مذکور را تاسیس نموده­‌اند و به ضرورت تاسیس رشته­‌ی حقوق پزشکی به دلیل ارتباط آن با حقوق اساسی انسان­‌ها در دانشگاه مازندران  اشاره نمودند.  

در ادامه این نشست دکتر حمید ابهری استاد گروه حقوق خصوصی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران، به عنوان دبیر نشست ضمن توضیحاتی به معرفی رشته حقوق پزشکی و حوزه‌های متنوع تحت شمول، ارتباط با گرایش­‌های متعدد حقوق پرداختند و اظهار امیدواری نمودند که رشته­‌ی حقوق پزشکی به عنوان ضرورت دنیای امروزی در دانشگاه‌­ها، خصوصاً دانشگاه مازندران تاسیس شود تا زمینه‌ساز تعلیم و تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه‌­ی مهم از قبیل قاضی و وکیل گردد و بدین ترتیب شاهد صدور آرای تخصصی در محاکم در این حوزه باشیم.

در بخش بعدی این نشست دکتر رضا عمانی سامانی متخصص اخلاق پزشکی،  عضو هیات علمی و مدیر گروه اخلاق و حقوق پزشکی پژوهشگاه رویان تهران (جهاد دانشگاهی) به عنوان سخنران ویژه این نشست با اشاره به اهمیت رشته‌­ی حقوق و ارائه­ی آماری از اشخاص و ارگان­‌هایی که مشمول این حوزه می­شوند اعم از بیمارستان‌­ها و  مراکز درمانی، پزشکان، پرستاران و به طور کلی صاحبان حِرَف پزشکی و حِرَف وابسته به آن، به جایگاه و ارتباط اخلاق پزشکی در رشته‌­ی حقوق پزشکی و ارتباط تنگاتنگ این دو حوزه، پرداخت. وی در ادامه درخصوص ابهامات موجود در عرصه‌­ی حقوق پزشکی و جایگاه مشارکت حقوقدانان در این زمینه توضیحات مبسوطی بیان کرد.

همچنین در بخش دیگری از این نشست دکتر ابوالحسن شاکری استاد گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران، درخصوص ارتباط رشته­‌ی حقوق پزشکی با گرایش حقوق کیفری و اهمیت و ضرورت آن به ایراد سخن پرداخت و افزود: لزوم تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه با توجه به دایرشدن دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی در تهران و ارتباط آن با سلامت و حیات انسان‌ها امری بدیهی است. ایشان حضور پرشور دانشجویان در نشست را حاکی از شدت رغبت و علاقه به رشته‌ی حقوق پزشکی تلقی کرده و در خصوص تاسیس رشته­‌ی حقوق پزشکی در دانشگاه مازندران به عنوان دانشگاه معین ابراز امیدواری نمودند.

در ادامه‌ی این نشست دکتر زهرا محمودی کردی عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران، درخصوص ارتباط رشته‌­ی حقوق پزشکی با گرایش حقوق بین‌الملل گفت: اسناد متعدد در سطح بین‌المللی در این حوزه وجود دارد که مستلزم بررسی با نگاه بین­‌المللی می‌باشند. وی در ادامه سخنان خود به تبیین سرفصل دروس رشته­‌ی حقوق پزشکی و ارتباط آن با حقوق بین­‌الملل و اهمیت روزافزون مطالعات میان رشته‌ای علوم تاکید کرد. 

در بخش دیگری از این نشست دکتر فرهنگ فقیه لاریجانی عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران در سخنانی به ارتباط رشته­‌ی حقوق پزشکی با گرایش حقوق عمومی و پررنگ بودن نقش و جایگاه حاکمیت و دولت در این حوزه اشاره کرد و گفت: صرف نظر از ضرورت و اهمیت رشته­‌ی حقوق پزشکی، استان مازندران تنها استانی در کشور می­‌باشد که دارای دو دانشگاه علوم پزشکی (ساری و بابل) است و تاسیس حقوق پزشکی در دانشگاه ماندران می‌­تواند زمینه‌ساز تعاملات بیشتر میان دانشگاه مازندران با دانشگاه‌­های مذکور شود.

در بخش پایانی سخنرانی‌های این نشست دکتر نازیلا تقوی، مدرس دانشگاه مازندران و پژوهشگر حقوق پزشکی، ضمن اشاره به ارتباط رشته­‌ی حقوق پزشکی با گرایش حقوق خصوصی و ارتباط مستقیم مباحث حقوق پزشکی با حقوق مربوط به شخصیت اظهار داشت: مباحث اساسی و قابل توجهی در این حوزه از قبیل امتناع از درمان، اتانازی، اهدای عضو، تطبیق جنسیت و غیره مطرح می­‌باشد. اما علی­رغم اهمیت آنها با خلاء قانونی در این خصوص روبرو می­‌باشیم.

وی در ادامه افزود: یکی از اهداف جهان امروز از جمله کشورمان ایران تشویق به فرزندآوری و تسهیل در بهره­‌گیری از روش­‌های کمک باروری است و حتی در این خصوص واحدی تحت عنوان حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دانشگاه مازندران تاسیس شده است. لیکن مباحث حقوقی روش‌­های کمک تولید مثل با خلاء قانونی روبروست و با توجه به گستره‌­ی چشمگیر و مصادیق متعدد و متکثر حوزه­‌ی پزشکی و جنس متفاوت آنها ضرورت دارد رشته‌­ی حقوق پزشکی مورد توجه جدی قرار گیرد.

شایان ذکر است این نشست علمی با حضور اعضای هیأت علمی و دانشجویان روز دوشنبه 21 آبان ماه 1403 در سالن کنفرانس مرحوم استاد اصغری برگزار شد.

                                                                                         روابط عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی

خبرهای مرتبط

没有结果。