به مناسبت گرامی‌داشت هفته پژوهش و فناوری برگزار شد:

نشست علمی «فساد اداری به مثابه مسأله بدصورت‌بندی‌ شده‌ی سیاستی در ایران»

  • 04 Dec 2024
  • News Code: 3057462
  • 40

نشست علمی «فساد اداری به مثابه مسأله بدصورت‌بندی‌ شده‌ی سیاستی در ایران»

به مناسبت گرامی‌داشت هفته پژوهش و فناوری برگزار شد:

نشست علمی «فساد اداری به مثابه مسأله بدصورت‌بندی‌ شده‌ی سیاستی در ایران»

به گزارش روابط عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی؛ به مناسبت گرامی‌داشت هفته پژوهش و فناوری، با حمایت معاونت‌های پژوهش و فناوری و فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران نشست علمی با عنوان "فساد اداری به مثابه مسأله بدصورت‌بندی‌ شده‌ی سیاستی در ایران" برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر ابوالفضل قاسمی عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران به تعریف مساله بدصورت‌بندی شده‌ی سیاستی و مسایل بدخیم و ویژگی‌های آن پرداخته و بیان داشت: همه مسایل انسانی از نوع مسایل بدصورت‌بندی شده می‌باشند. وی در ادامه سخنان خود به بحث فساد اشاره کرد و در تعریف فساد گفت: فساد عبارت است از سوءاستفاده از جایگاه شغلی در راستای منافع شخصی یا جناحی.

دکتر قاسمی در ادامه سخنان خود گفت: فساد پدیده‌ای تازه و محصول دوران جدید نمی‌باشد بلکه سابقه‌ای به اندازه اجتماعات بشری دارد و همه دولت‌ها و حکومت‌ها با اَشکال مختلف، میزانی از آن را تجربه داشته‌اند. وی ناکارآمدی حکومت‌ها را یکی از مهم‌ترین دلایل شکل‌گیری فساد بیان داشت و یادآور شد: ناکارآمدی دولت‌ها و حکومت‌ها منجر به شکل‌گیری و گسترش فساد شده است و پیامد این وضعیت موجب مشروعیت‌زدایی حکومت‌ها و از بین رفتن اعتماد و سرمایه نهادی و سیاسی دولت‌ها می‌گردد.

عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: در ایران این پدیده شوم همچون مساله سیاستی که تعریف مشخص ندارد. و عوامل متعدد منجر به وقوع آن و دارای پیامدهای مختلف بوده است که رشد و نمو یافته است.

وی در پایان سخنان خود گفت: این پدیده با توجه به پیمایش‌های داخلی و خارجی و علی‌رغم سیاست‌ها و قوانین ابلاغ شده از جانب مقام معظم رهبری، مجلس و دولت، کماکان وجود داشته و آشکار است.

در بخش دیگری از این نشست علمی دکتر کیومرث اشتریان، دانشیار سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه تهران طی سخنانی فساد را مساله‌ای دارای ذی‌نفعان و بازیگران متعدد بیان نمود و به بحث سیاسی بودن مقوله فساد اشاره کرد و افزود: موارد نظیر کنترل اعلام وفاداری، بهبود نظام گزینش سیاسی مسئولان کشور و همچنین تقویت ظرفیت حکومت از طریق پالایش ذهنی و تصورات از حکومت و اراده سیاسی و گفتمان‌سازی و استفاده از دانش خبرگی در جهت مواجهه با فساد راه‌های پیشنهادی مؤثر در مسیر جلوگیری از این مقوله می‌باشد.

در بخش پایانی این نشست علمی دکتر یوسف مسلمی مهنی استادیار و مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان در سخنانی گفت: فساد را مهم‌ترین مسائل نظام اداری کشور محسوب می‌شود و برای چارچوب بندی یک مساله و بخصوص فساد باید به ۳ عنصر محیط، بازیگران و فرایندها توجه داشت.

یادآور می‌شود این نشست روز سه‌شنبه 13 آذر ماه ۱۴۰۳ در سالن کنفرانس دانشکده حقوق و علوم سیاسی با حضور جمع کثیری از اساتید و دانشجویان برگزار شد.

                                                                               روابط عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی

خبرهای مرتبط

Результатов нет.