ثبت اختراع آپتاحسگر الکتروشیمیایی فوق حساس توسط محققان دانشگاه مازندران - دانشگاه مازندران
ثبت اختراع آپتاحسگر الکتروشیمیایی فوق حساس توسط محققان دانشگاه مازندران
- 26 Nov 2025
- کد خبر: 4555557
- 1003
بر اساس اعلام ادارهکل ثبت اختراعات کشور انجام شد:
ثبت اختراع آپتاحسگر الکتروشیمیایی فوق حساس توسط محققان دانشگاه مازندران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، محققان این دانشگاه موفق به ثبت اختراع" آپتاحسگر الکتروشیمیایی فوق حساس " در ادارهکل ثبت اختراعات کشور شدند.
بر اساس این گزارش، این اختراع با عنوان"آپتاحسگر الکتروشیمیایی فوق حساس بر پایه الکترود کربن شیشهای اصلاحشده با چندسازه کروی و توخالی Cu@NiCo-MOF تزیینشده با طلا بهمنظور تشخیص و اندازهگیری ایمپدومتری تریپتوفان در موادغذایی" توسط دکتر جهانبخش رئوف، عضو هیات علمی دانشکده شیمی و با مشارکت دکتر زینب رحمتی دانشجوی پسا دکتری و سیده معصومه موسوی دانشجوی دکتری دانشکده شیمی صورت گرفته و در ادارهکل ثبت اختراعات کشور به شماره 112575 به ثبت رسیده و از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نیز کد تایید دریافت کرده است.
دکتر رئوف در خصوص دلایل و اهداف انتخاب این طرح گفت: تریپتوفان، یک اسید آمینه ضروری است که نقش مهمی در پیشبرد فرآیندهای مختلف بدن دارد. از آنجایی که بدن قادر به تولید تریپتوفان نیست، وجود آن در رژیم غذایی، حیاتی است، از طرفی مصرف ناکافی و در مقابل، زیاد تریپتوفان میتواند منجر به مشکلاتی در سلامت انسان گردد. بنابراین، استفاده از روشی دقیق، حساس و مقرون به صرفه، مانند بهکارگیری آپتاحسگرهای الکتروشیمیایی برای اندازهگیری میزان تریپتوفان در مواد غذایی بسیار ضروری است.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران افزود: در همین راستا، در اختراع حاضر، به منظور تشخیص و اندازهگیری تریپتوفان، یک آپتاحسگر الکتروشیمیایی فوق حساس مبتنی بر الکترود کربن شیشهای اصلاح شده با چندسازه کروی و توخالی Au-Cu@NiCo-MOF طراحی شد و از طریق کاوشگر[Fe(CN)6]3-/4- ، با استفاده از ولتامتری چرخهای و طیفبینی امپدانس الکتروشیمیایی بررسی گردید. نمودارهای نایکوئیست غلظتهای مختلف تریپتوفان در سطح آپتاحسگر الکتروشیمیایی طراحی شده و رسم نمودار معیارگیری نشان داد که آپتاحسگر طراحی شده توانایی اندازهگیری تریپتوفان را در محدوده غلظتی خطی fM 5/0 تا nM 200 با حد تشخیص fM 14/0 دارا میباشد. با توجه به نتایج بهدست آمده، آپتاحسگر تهیه شده دارای محدوده خطی گسترده، حد تشخیص بسیار کم، تکرارپذیری خوب و پایداری بالا است. در نهایت توانایی روش پیشنهادی با اندازهگیری تریپتوفان در نمونههای غذایی حبوبات تایید شد.
روابط عمومی دانشگاه مازندران